top of page

Sıfırdan arı çiftliği kurmanın yolları

Güncelleme tarihi: 11 Ağu 2021

Yaşadığınız bölgenin arıcılık yapmaya uygun olduğunu mu düşünüyorsunuz? Düşük sermaye ve bol kazançlı arıcılık mesleğine giriş yapmaya ne dersiniz? Eğer bu alana meyilliyseniz, arıcılık nasıl yapılır? diye merak ediyor olabilirsiniz.


Peki, arıcılık yapmak için ne kadar sermaye gerekiyor? Arıcılar iyi para kazanıyorlar mı? Arıcılık işi yapmak için şartlar neler? Arıcılık işinde devlet desteği var mı?


Son dönemlerin popüler meslekler kategorisinde yer alan arıcılık sektörü hakkında merak edilenleri ve yapmanız gereken tüm hamleleri sizler için bu yazımda sizler için cevaplandırdım. İşte, arıcılık nasıl yapılır sorusu ile ilgili tüm güncel detaylar!


Arıcılık Nasıl Yapılır?


İş kurmak istiyorum ama param yok diyenler için arıcılık sektörüne girmek, bence biçilmiş kaftan!


Arıcılık işi, arı ve bitkisel kaynakların birlikte kullanılması sonucunda ortaya çıkan faydalı ürünleri içerir. Bu iş ile polen, bal, arı sütü, propolis ve arı zehri gibi pek çok bitkisel ürün elde edebilirsiniz.


Yeryüzünün mucizeleri olan arılardan, doğru stratejiler sayesinde yüksek kazanç sağlayabilirsiniz. (Yazımın devamında kazanç konusuna da değindim) Türkiye, arıcılık sektörü için iklim özellikleri ile birlikte son derece elverişli bir coğrafi konuma sahiptir. Dolayısıyla, bu işi ülkemizin her bölgesinde rahatlıkla yapabilirsiniz.


Arıcılık işi, özellikle bazı bölgeler için önemli bir geçim kaynağıdır. Artvin, Ordu, Menteşe Bölgesi, Erzurum, Kars, Rize, Balıkesir, Manisa ve Hakkari şehirlerimizi meşhur balların yapıldığı bölgelerimize örnek gösterebilirim.


Öncelikle arıcılık sektörüne giriş yapmadan önce, konu ile ilgili ayrıntılı bilgilere sahip olmalısınız. Arıcılık nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız açıklıyorum! İlk olarak arıcılık mesleği de diğer meslekler gibi çıraklık, kalfalık ve ustalık olarak sınıflandırılır. Dolayısıyla yapacağınız ilk şey, konuyla ilgili kurslara katılarak bazı bilgileri edinmek olmalıdır.


Bu bilgiler şunları içerir:


1. Arının fiziki yapısı ve özellikleri

2. Türü, üretim ve beslenme şekli

3. Bağışıklık sistemi ve yaşam süresi


Bu işi temel kazanç kapısı veya bir ek gelir olarak düşünüyorsanız ve arıcılık mesleğinde fazla deneyiminiz yoksa, ilk etapta az sayıda koloniyle arı yetiştiriciliği yapmanızı öneriyorum. Az sayıda kovan ile çalışarak işinizi sağlama almalı ve kısa bir süre kendinizi denemelisiniz.




0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page